Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Правила оптового ринку електрики чекають зміни

January 29, 2016

Міністерство енергетики та вугільної промисловості ініціює внесення змін до правил оптового ринку електроенергії (ОРЕ) в питанні можливості відключення блоків теплових електростанцій. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «Інтерфакс-Україна».
«Я буду ініціювати зміну цих правил у частині мінімального складу обладнання теплової генерації», - сказав очільник Міненерго.
Посадовець зазначив, що згідно з існуючим положенням правил ОРЕ, на тепловій станції повинні працювати мінімум два блоки. Це призводить до того, що при зниженні споживання електроенергії в країні замість відключення блоків ТЕС доводиться обмежувати вироблення електроенергії атомними станціями.
Однак, пан Демчишин при цьому відмітив, що змінити правила оптового ринку електроенергії можливо лише у тому випадку, якщо така ініціатива знайде прихильників серед ради ОРЕ, якого наразі досі немає.
При цьому, Міністр підкреслив, що 4 лютого заплановано проведення виборів Ради ОРЕ.
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міненерго розробило спеціальний План основних заходів щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводків у 2016 році підприємствами паливно-енергетичного комплексу. Відзвітувати про виконані заходи об’єктам ПЕК необхідно до середини лютого.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Pravila-optovogo-rinku-elektriki-chekayut-zmini-13120.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!