Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Правила охорони праці при ротаційному формуванні пластмас

November 1, 2013

Затверджені Правила охорони праці на об`єктах при ротаційному формуванні пластмас.
Ці правила встановлюють вимоги з охорони праці при ротаційному формуванні деталей та виробів із пластмас та поширюються на всіх суб`єктів господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва пластмасових виробів.
Крім загальних вимог до охорони праці при виробництві пластмасових виробів, встановлені вимоги  залежно від технологічних особливостей ротаційного формування пластмас.
Зокрема, температура зовнішніх поверхонь системи охолодження обладнання для ротаційного формування термопластів у місцях можливого дотику працівників не повинна перевищувати 45° C відповідно до вимог ДСТУ EN 563-2001 «Безпечність машин. Температури поверхонь, доступних для дотику. Ергономічні дані для встановлення граничних значень температури гарячих поверхонь». На виробниче обладнання повинні бути нанесені знаки безпеки відповідно до вимог Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоров`я працівників, а також ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір».
Речовини і матеріали, що застосовуються при ротаційному формуванні пластмас, повинні зберігатися залежно від пожежонебезпечних фізико-хімічних властивостей, сумісності, а також ознак однорідності речовин, що застосовуються для гасіння пожеж відповідно до вимог НАПБ А.01.001-2004.
Також зазначено, що на території України не застосовуються ОСТ 23.4.249-85 «Ротаційне формування деталей з пластмас. Вимоги безпеки», затверджені 01.07.85 р. Міністерством транспортного і сільськогосподарського машинобудування СРСР (НПАОП 25.2-7.16-85).

Наказ Міненерговугілля від 27.09.13 р. № 700 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 08.11.13 р. № 84).


Новини за темою:

Правила охорони праці при виробництві пластмасових виробів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!