Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Рада планує ратифікувати конвенцію МОП про мінімальні норми соціального забезпечення

March 12, 2016

У парламентському комітеті з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення сподіваються, що Верховна Рада найближчим часом ратифікує конвенцію Міжнародної організації праці № 102 про мінімальні норми соціального забезпечення.
Таке зобов'язання - ратифікувати цю конвенцію - Україна прийняла ще в 2006 році, коли Верховна Рада ратифікувала Європейську соціальну хартію ... Нарешті вже президент України (Петро Порошенко) вніс до Верховної Ради проект закону про ратифікацію.
Найближчим часом цей законопроект буде розглянутий парламентом.
За словами керівника профільного комітету, в нині чинному законодавстві України деякі норми щодо соціального захисту навіть вище, ніж передбачає дана конвенція. Норми чинного законодавства не лише відповідають конвенції 102-ою, але за деякими показниками перевищують і мінімальні норми - в Україні більш широке коло осіб, яким гарантується соціальний захист, більш високі деякі розміри допомоги і виплат.
Зокрема, наведено приклад, що мінімальна ставка допомоги по тимчасово втраченої працездатності в Україні забезпечується на рівні 50% (від мінімальної заробітної плати), в той час як конвенція пропонує не менш ніж 45%.
В Україні мінімальний розмір пенсій за віком становить 78% від мінімальної заробітної плати, що повністю відповідає нормам конвенції.
За словами керівника відділення соціальної політики управління і стандартів департаменту соціального захисту регіонального офісу Міжнародної організації праці для країн Європи і Центральної Азії Валері Шмітт, "ратифікація 102-ой конвенції посилить соціальний захист в Україні і дозволить цій системі розвиватися і зміцнюватися, і таким чином забезпечить захист людей в майбутньому ". В.Шмітт підкреслила, що Міжнародна організація праці спільно з іншими агентствами ООН готова надати підтримку в імплементації положень конвенції в українське національне законодавство.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Praitelstvo-planiruet-ratificirovat-konvenciyu-MOT-o-minimalnyx-normax-socobespecheniya.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!