Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Платіжні картки та інші електронні платіжні засоби: застосування на практиці

July 6, 2017

На сьогодні суб'єкти господарювання більшу частину розрахунків за товари та послуги здійснюють у безготівковій формі, наприклад за допомогою платіжних карток або електронних грошей. Оформлення корпоративної платіжної картки економить час бухгалтера, оскільки її використання дозволяє відмовитися від частих поїздок до банку за готівковими коштами для ведення господарської діяльності. Та й підзвітній особі зручніше використовувати платіжну картку, ніж готівку.
Розрахунки за товари, придбані через Інтернет, як правило, здійснюються шляхом використання різних платіжних сервісів або електронних грошей.

У практичному керівництві № 13 «Платіжні картки та інші електронні платіжні засоби: застосування на практиці» ми докладно розглянули, зокрема, такі питання:

  • як оформити корпоративну платіжну картку і що таке картка-ключ;
  • як відкрити зарплатний проект у банку;
  • як визначити дату видачі та валюту авансу на відрядження, якщо він був перерахований на платіжну картку (корпоративну або особисту);  
  • які особливості розрахунків карткою за програмою «Бонус Плюс»;
  • як оформити повернення товарів, оплачених платіжною карткою;
  • у чому особливості розрахунків через платіжні сервіси (інтернет-банкінг, LiqPay, portmone) і чи потрібно продавцю застосовувати в цьому випадку РРО.

У консультаціях даються рекомендації щодо документального оформлення та обліку зазначених операцій, що допоможе уникнути помилок на практиці, особливо якщо ці операції виконані суб'єктом господарювання вперше.

Нормативно-правові документи, на підставі яких підготовлено консультаційні матеріали, подано станом на 5 липня 2017 року.

Практичне керівництво буде корисним для керівників підприємств, бухгалтерів, підприємців та юристів.

№ 13, липень 2017 року

Вартість такого практичного керівництва – 150 грн.

Оформити передплату – вигідніше. Зробіть це прямо зараз зручним для вас способом:
• зателефонуйте за номером (067) 544-19-29,
• напишіть на електронну пошту product@balance.ua

У замовленні вкажіть П. І. Б., контактний телефон і номер потрібного практичного керівництва. Наш спеціаліст зв'яжеться з вами.

[p3228]

Ми робимо все, щоб ваше життя стало легшим!

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!