Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З`явилося спеціалізоване видання для сільських старост

June 21, 2016

З формуванням великих територіальних утворень залишається не менш важливе завдання - максимально наблизити місцеву владу до мешканців. Тому великого значення набуває запроваджений інститут старост, які мають власні повноваження та несуть відповідальність перед людьми, які їх обрали.
Видання покликане надати практичну допомогу новим посадовим особам у системі місцевого самоврядування – старостам.
Старости знаходяться на найперших флангах відповідальності місцевої влади перед мешканцями, вони є ближчими до людей, ніж будь-хто інший з місцевої ради, і тому мають бути обізнані з усіма потребами мешканців відповідних сіл та селищ. Але самої обізнаності замало. Староста має знати, як до вирішення тієї проблеми підступитися: як звернути на неї увагу влади, як внести пропозицію на розгляд виконкому чи ради, як підкріпити цю пропозицію від імені своїх односельчан.
Староста, як ніхто інший, має розуміти порядок формування бюджету об’єднаної громади - які в ньому є видатки на розвиткові програми свого «старостинського» округу, звідки податкові надходження, - для того, щоб об’єктивно оцінювати потенційні можливості у вирішенні важливих місцевих питань.
У селі судять по реальних справах, а не солодких обіцянках. Тому староста має бути не просто шанованою людиною у громаді, а й справжнім фахівцем.
Завантажити перший випуск газети можна за посиланням.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Zyavilosya-specializovane-vidannya-dlya-silskix-starost.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!