Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Втрата, пошкодження фінзвітності та інших документів

November 17, 2017

Для цілей оподаткування платники податків зобов’язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов’язаних із визначенням об’єктів оподаткування та/або податкових зобов’язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачене законодавством.
Платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених вищезазначеними документами.
У разі втрати, пошкодження або дострокового знищення вказаних документів платник податків зобов’язаний у п’ятиденний строк із дня такої події письмово повідомити контролюючий орган за місцем обліку в порядку, установленому ПК для подання податкової звітності, та контролюючий орган, яким було здійснене митне оформлення відповідної митної декларації.
Платник податків зобов’язаний відновити втрачені документи протягом 90 календарних днів із дня, що настає за днем надходження повідомлення до контролюючого органу.
У разі неможливості проведення перевірки платника податків у разі втрати документів строки проведення таких перевірок переносяться до дати відновлення та надання документів до перевірки в межах, визначених п. 44.5 ПК строків.
Протягом 5 робочих днів із дня, що настає за днем отримання акта перевірки, платник податків має право подати контролюючому органу, який проводив перевірку, заперечення та/або додаткові документи, що підтверджують показники, відображені таким платником податків у податковій звітності.
Зазначена норма передбачена п. 44.1, 44.5, 44.7 ПК.

ДФС у Запорізькій області.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!