Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Постачання послуг: оформлення податкової накладної

March 24, 2014

Податкова накладна складається на кожне повне або часткове постачання товарів/послуг, а також на суму коштів, що надійшли на поточний рахунок як попередня оплата (аванс).
Згідно із п. 14 Порядку заповнення податкової накладної до розділу І податкової накладної вносяться дані у розрізі номенклатури постачання товарів/послуг, а саме:
- до графи 3 – номенклатура товарів/послуг продавця;
- до графи 5 – одиниця виміру товарів/послуг – грн., шт., кг, м, см, м3, см3, л, послуга тощо;
- до графи 6 – кількість (об’єм, обсяг) постачання товарів/послуг.
У клітинках податкової накладної, які не підлягають заповненню, нулі, прочерки та інші знаки чи символи не проставляються.
Враховуючи зазначене, у разі складення податкової накладної на повне постачання послуги, або на суму коштів, що надійшла на поточний рахунок як попередня оплата (аванс) в повному обсязі, у графі 5 податкової накладної зазначається одиниця виміру «послуга», а в графі 6 зазначається «1».
У разі складення податкової накладної на часткове постачання послуги, або на суму попередньої оплати частини вартості послуги, у графі 5 податкової накладної зазначається слово «послуга», а в графі 6 - відповідна частка наданої (оплаченої) послуги у вигляді десяткового дробу. Наприклад, у разі постачання частини послуги, яка відповідає половині обсягу, вказаного у договорі, або у разі отримання суми попередньої оплати половини договірної вартості послуги, у графі 6 вказується число «0,5».

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів у Тернопільській області.


Новини за темою:

Ким складаються податкові накладні?

Зміни у заповненні ПН з 01.03.14 р.: роз’яснює Міндоходів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!