Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Постачання природного газу за регульованим тарифом: оновлено Ліцензійні умови

March 26, 2015

Затверджено Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом (далі - Ліцензійні умови).

Так, встановлено, що Ліцензійні умови є обов`язковими для суб`єктів господарювання незалежно від їх організаційно-правової форми та форми власності, які провадять або мають намір провадити господарську діяльність з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом.

Провадження господарської діяльності з постачання природного газу за регульованим тарифом можливе при виконанні таких умов:

1) наявності у ліцензіата абонентської бази споживачів природного газу, погодженої в порядку, встановленому НКРЕКП, з газорозподільним підприємством, газові мережі якого використовуються для надання послуги з постачання природного газу споживачам (субспоживачам) ліцензіата або з газотранспортним підприємством, газові мережі якого використовуються для постачання природного газу споживачам (субспоживачам), приєднаним до магістральних мереж.

Абонентська база споживачів природного газу має містити перелік споживачів, їх адреси (місцезнаходження, місце проживання), обсяг споживання, вузли комерційного обліку природного газу, їх тип і клас точності. У разі відсутності у споживачів вузлів комерційного обліку абонентська база має містити дані, необхідні для здійснення розрахунків із споживачами без лічильників, за нормами, установленими законодавством. Обсяг споживання природного газу, зазначений в абонентській базі, повинен бути не менш як у розрізі 12 попередніх місяців;

2) провадження ліцензованої діяльності в обсязі, що забезпечує економічну доцільність такої діяльності з метою досягнення найнижчої вартості послуги з газопостачання для споживачів.

Суб`єкти господарювання, що провадять діяльність на підставі ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом, та суб`єкти господарювання, що здійснюють діяльність на підставі ліцензії на право провадження господарської діяльності з розподілу природного, нафтового газу і газу (метану) вугільних родовищ, мають привести свою господарську діяльність у відповідність до вимог цієї постанови у 3-місячний строк.

Постанова НКРЕКП від 12.01.15 р. № 9 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Новини за темою:

Встановлено тарифи на транспортування природного газу

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!