Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Вихід на фінішну пряму: за результатами бухгалтерського семінару-практикуму в Черкасах 29 листопада

December 7, 2016

Попереду – останній місяць року, а роботи бухгалтерам належить зробити надзвичайно багато. Наближаючись упритул до Нового року, крім очікувань радісного святкування, бухгалтери мають чималий клопіт. І пов’язаний він не лише з необхідністю правильно прозвітувати за рік, що минає, а й з очевидною потребою передбачити грамотну фінансову політику на підприємстві на наступний рік. А для цього необхідно вже зараз розібратися в перспективному законодавстві та завчасно все спланувати.
Тож у передостанній осінній день, 29 листопада 2016 року, у великому лекційному залі Черкаської обласної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка бухгалтери комерційних підприємств зійшлися на семінар-практикум «Головний бухгалтер і безпека бізнесу», організатором якого традиційно був Черкаський обласний осередок громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб».
Протягом активної, більш ніж двогодинної роботи над обговоренням винесених на порядок денний питань від досвідченого лектора-експерта, сертифікованого аудитора, доктора економічних наук, професора Остап’юк Наталії Анатоліївни бухгалтери дізналися про тонкощі роботи із сумнівними та безнадійними боргами. Був здійснений огляд новин законодавства, а також актуальних роз’яснень, листів контролюючих органів із податку на прибуток, ПДВ, ЄСВ, ПДФО.
Торкнулися й актуальних питань щодо виявлення і виправлення помилок у звітності: у декларації з податку на прибуток, декларації з ПДВ, формі № 1 ДФ, у фінансовій звітності. Розглянули основні положення П(С)БО № 6. Крім того, учасники семінару-практикуму отримали поради щодо виплат працівникам індексації, компенсації, дивідендів, витрат на відрядження, подарунків до свят і корпоративів, на навчання фізичних осіб, доходів від здавання в оренду земельної ділянки (паю), доходу від оренди рухомого і нерухомого майна.
Цього разу доволі незвичним, але водночас не менш важливим за інші було питання психології бухгалтера. Зокрема, воно розглядалося в контексті збереження спокою бухгалтера під час перевірок. Де є межі відповідальності бухгалтера? Якою має бути поведінка бухгалтера під час перевірки? Яких типових помилок необхідно уникати, аби не поглибити ситуацію? Як психологічно налаштуватися на спілкування з перевіряючими? Вимог яких законодавчих актів мають дотримуватися перевіряючі та чи варто соромитися просити їх чинити все згідно з процедурами? На всі ці питання учасники почули вичерпні відповіді.
Навіть після завершення заходу бухгалтери не поспішали розходитися, натомість, обступивши лектора, ставили по черзі свої питання.

Чорненко Людмила Петрівна, бухгалтер ФОП Копієвський:
– Я дуже рада, що проводяться такі семінари, де можна дізнатися багато чого нового, корисного. Отримати цінну консультацію, яка допоможе вирішити виниклі питання. Приходити, щоб просто поспілкуватися. Спокійно, емоційно. Дякую, що ви є!

Гавриленко Юлія Миколаївна, головний бухгалтер ПП «Укрбудмонтаж-17»:
– Дякую за семінар! Багато цікавої та корисної інформації, яка допоможе кожному бухгалтеру у своїй нелегкій праці. Робить нас стійкішими.

Черниш Світлана Миколаївна, головний бухгалтер ТОВ «Автотехпостач»:
– Семінар змістовний; інформація надана своєчасно, професійно. Дуже вдячна за психологічну допомогу та підвищення самооцінки у своїй професії. Це важливо! Дякую! Інформація, подана на семінарі, підвищує рівень моїх професійних знань.

Світлана Буслова, голова Черкаського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
ck@b-club.com.ua

[i3404]

Ваші колеги вже застосовують на практиці знання,
отримані на семінарах-практикумах
від Всеукраїнського бухгалтерського клубу!
Приєднуйтеся до своїх успішних колег і Ви!

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!