Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Підготовка звітності з розрахунків зі співробітниками: організація та відповідальність. Квітнева зустріч бухгалтерів на семінарі-практикумі в Черкасах

April 29, 2016

27 квітня, напередодні великого християнського свята Великодня, в лекційному залі Черкаської обласної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка зібралися бухгалтери для обговорення нагальних професійних питань.
Основні питання, винесені цього разу на розгляд, висвітлювала кандидат економічних наук, доцент Рогова Наталія Василівна. Зокрема, після традиційного огляду актуальних змін законодавства та роз’яснень контролюючих органів перешли до вивчення питання трудових та цивільно-правових договорів у частині особливостей оподаткування ПДФО та ЄСВ. Торкнулися й нюансів щодо відряджень по Україні та за кордон: оформлення, обліку витрат, розрахунків із підзвітними особами. Але найбільший резонанс викликало питання податкової звітності за формою № 1-ДФ за І квартал 2016 р. з урахуванням законодавчих змін із 01.01.16 р. та з аналізом типових помилок, оскільки саме в цьому питанні існує чимало законодавчих розбіжностей.
У ході жвавого обговорення, що тривало в теплій та дружній атмосфері, лунали питання учасників заходу, на які Наталія Василівна одразу ж надавала вичерпні відповіді.
Навіть після завершення семінару-практикуму, що тривав дві з половиною години, учасники засідання не поспішали розходитися. Для отримання індивідуальних консультацій вони звернулися до лектора з питань, що потребували термінових кваліфікованих відповідей.

Ось що кажуть про квітневе засідання бухгалтерського клубу в Черкасах самі слухачі.

Масленнікова Людмила Анатоліївна, бухгалтер ТОВ «ВП «Укрдрев»:
– Дізналася про деякі зміни в оподаткуванні (зокрема щодо мобілізованих) та отримала роз’яснення стосовно заповнення звіту за формою 1-ДФ.

Пустовойтенко Юлія Вадимівна, головний бухгалтер ПП «Оїл-Трейд»:
– Дякуємо за змістовний семінар. Дуже чудово підібрані теми, поєднуються вивчення заповнення звітів та надання відповідей на виниклі запитання. Радує, що можна почути відповідь на раніше поставлене запитання, що семінари проводять із метою покращення роботи платників, а також указуються конкретні кроки у випадках неправомірних дій органів. Хотілося б іще частіше бути на таких семінарах.

Левченко Людмила  Миколаївна, головний бухгалтер СФГ «Ромашка»:
– Дякую за змістовний семінар. Побажання – частіше проводити подібні заходи».

Дерев’янко Лідія Миколаївна, головний бухгалтер ТОВ «Сасон»:
– Дякую за проведений семінар. Бажаю міцного здоров’я, терпіння та натхнення!

Світлана Буслова, голова Черкаського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
ck@b-club.com.ua

[i3008]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!