Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

2016 рік стартував: за результатами першого цьогорічного засідання бухгалтерського клубу в Черкасах

January 27, 2016

Майже три години тривав семінар-практикум для бухгалтерів Черкащини, що був організований і проведений Черкаським обласним осередком громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» 19 січня у великій лекційній залі Черкаської обласної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка. Цього разу засідання збіглося з Водохрещем – великим християнським святом очищення від усього нещирого і недоброго та святом світлих починань. От і черкаські бухгалтери ознаменували початок року новими знаннями, які отримали під час цього заходу.
У межах заявленої теми семінару-практикуму «Організовуємо бухгалтерський облік у 2016 році: основні акценти й аналіз впливу змін» детально зупинялися на висвітленні кожного питання з порядку денного. Так, засідання розпочалося з аналізу Закону № 909, зокрема в частині внесення змін до Податкового кодексу та інших законів, а також з огляду Закону про Держбюджет-2016: найважливіших роз’яснень ДФС, новин, перспективного законодавства. Крім того, розглянули всі нюанси фінансової звітності за 2015 рік: з’ясували, які показники фінзвітності знадобляться при складанні річної декларації з податку на прибуток за новою формою; дізналися, як визначити суми відстрочених податків у зв’язку з новаціями в податковому законодавстві та як виправляти помилки в бухобліку, а також установили, яким чином подібні помилки вплинуть на суми зобов’язань з податку на прибуток. Далі обговорювали актуальні зміни з ПДВ, внесені до Податкового Кодексу законом № 909. Згодом перейшли до юридичних питань щодо списання заборгованості: розбиралися, як правильно визначити строк позовної давності, з якого моменту обчислюється строк давності в різних ситуаціях, коли строк позовної давності може перериватися або припинятися, коли спливе термін позовної давності, якщо винесено судове рішення, а борг так і не стягнуто. Не оминули й нюансів оформлення господарських договорів на початку року: з’ясовували, коли слід продовжувати договір, а коли – укласти новий, які умови варто включити до договору, щоб убезпечити себе від недобросовісних контрагентів. Насамкінець розглянули актуальні питання трудових відносин та кадрового діловодства.
Постійний лектор бухгалтерського клубу, сертифікований аудитор, доктор економічних наук, професор Остап’юк Наталія Анатоліївна докладно висвітлювала питання, акцентуючи увагу на законодавчих змінах у кожному з них та перемежовуючи свою доповідь із відповідями на запитання від учасників. Як уже заведено, засідання відбулося ніби на одному диханні, оскільки тривало в невимушеній та щирій атмосфері. По завершенні семінару-практикуму Наталія Анатоліївна надала вичерпні відповіді та фахові практичні поради тим бухгалтерам, що стояли в черзі по вирішення індивідуальних питань.

Користь від засідання підтверджують відгуки самих учасників.

Бондар Алла Валентинівна, заступник головного бухгалтера ДП МВС України «Черкаси-Інформ-Ресурси»:
– Завдяки семінару я дізналася багато цікавого. На ті питання, які мене турбували і не були зрозумілими, я знайшла відповідь на семінарі. Хотілося, щоб такі семінари відбувалися частіше, адже вони дуже корисні для нас, для бухгалтерів. Було дуже цікаво і все зрозуміло. Дякуємо вам. До нових зустрічей.

Скляр Валентина Миколаївна, головний бухгалтер ТОВ «ЕлМі»:
– Дуже доречний, змістовний семінар, який дає змогу зорієнтуватися в змінах податкового законодавства. Інформація викладена в доступній, зрозумілій формі. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

Максимець Тетяна Іванівна, головний бухгалтер ПП «Локон-Сервіс»:
– Дякуємо за дуже цікавий та змістовний семінар!

Шевченко Людмила Григорівна, головний бухгалтер ПП «Арт-сервіс»:
– Семінар сподобався. Повне висвітлення та роз’яснення новин податкового та іншого законодавства. Хотілося б у кінці отримувати відповіді на запитання, які цікавлять не тільки мене. Дякую.

Світлана Буслова, голова Черкаського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
ck@b-club.com.ua

[i2823]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!