Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Від буденного —- до прекрасного

April 21, 2016

Оскільки, на наше щастя, жодних серйозних змін у законодавстві за останній місяць не сталося, на семінарі, який відбувся 14 квітня у приміщенні Кіровоградського міськвиконкому, більше часу було відведено на нагадування та роз’яснення. На початку зустрічі голова обласного осередку ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» Еліна Мороко звернула увагу присутніх на нові практичні керівництва Бібліотеки «Баланс» — № 7 та № 8, які допоможуть правильно заповнювати податкові накладні та оформлювати відрядження. Також вона зробила огляд актуальних матеріалів видань «Баланс-Клубу» та розповіла про новини компанії.
Наступною темою для розмови стала кампанія декларування доходів громадян – 2016. Слід сказати, що бухгалтери отримали від працівників фіскальної служби не лише детальні пояснення стосовно того, як діяти в конкретних життєвих ситуаціях, а й великі настінні календарі, які стали чудовим нагадуванням про необхідність найшвидшого декларування доходів. Начальник відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб ДФС у Кіровоградській області Тетяна Берестовенко розповіла про особливості цьогорічного декларування, нагадала про нюанси заповнення форми № 1ДФ та відповіла на запитання учасників семінару.
Про звітність з єдиного внеску слухачам розповів головний державний ревізор-інспектор відділу адміністрування ЄСВ Дмитро Діхтяренко. Теми звітності, але вже до фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, торкнулася й головний спеціаліст сектору надання матеріального забезпечення ФСС з ТВП Катерина Кісіль. Від неї ж бухгалтери дізнались і про зміни, які відбулись у Фонді останнім часом.
Начальник відділу з питань праці Управління Держпраці у Кіровоградській області Ганна Масловська знову повернулася до широко відомої постанови КМУ вiд 03.02.16 р. № 55. Як пам’ятаєте, саме цією постановою було внесено змiни до тексту постанови КМУ вiд 17.07.13 р. № 509 та затвердженого нею Порядку накладення штрафiв за порушення законодавства про зайнятiсть населення».
 Ганна Володимирівна пояснила слухачам, що відтепер згаданий Порядок визначає механізм накладення на суб'єктів господарювання та роботодавців штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, передбачених ч. 2 ст. 265 КЗоТ та ч. 2-7-ю ст. 53 Закону "Про зайнятість населення". Вона також зауважила, що за ст. 265 КЗпП посадовi особи органiв державної влади та органiв мiсцевого самоврядування, пiдприємств, установ та органiзацiй, виннi в порушеннi законодавства про працю, несуть вiдповiдальнiсть згiдно з чинним законодавством.
Зрозуміло, що зазначена інформація щодо штрафів трохи засмутила бухгалтерів. Але настрій аудиторії підняла запрошена на семінар випускниця декількох престижних європейських шкіл стилістів Людмила Доленко. Її розмова про прикраси та конструктивні поради про їх підбір стала для учасниць семінару тим чудовим подарунком, про який мріє кожна жінка. Зустріч із пані Людмилою перевершила всі сподівання, вийшла далеко за межі запланованого й залишила гарні спогади не лише у слухачок, а й у самого стиліста. Як написала на своїй сторінці у Фейсбуці друг Кіровоградського бухгалтерського клубу Liudmila Dolenko, «… було приємно в результаті бачити так багато милих, чарівних, красивих, розумних, цікавих і, в той же час, професійних слухачів! Я захоплююсь вашою роботою і рада, що тема жіночності, тема прикрас була для вас цікавою, корисною і знайшла у вашій душі відгук!!»

Еліна Мороко,
голова Кіровоградського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
kr@b-club.com.ua

[i2982]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!