Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Головний бухгалтер і безпека бізнесу: бухгалтери України вивчали практичне застосування норм Податкового кодексу на семінарах-практикумах від ГО «ВБК»

October 5, 2015

Період літніх відпусток та яскравого відпочинку добіг кінця. Гостинна осінь широко відчинила двері, повертаючи прохолоду та даруючи щедрі врожаї. Настав час братися до роботи. Подібно до школярів, із початком осені продовжили своє професійне навчання, що триває впродовж усього життя, й бухгалтери. Тож у вересні Україною прокотилася хвиля семінарів-практикумів на тему «Головний бухгалтер і безпека бізнесу: практичне застосування норм Податкового кодексу», організованих обласними осередками громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб». Від 15 до 29 вересня понад 1000 учасників відвідали заходи в містах Житомирі, Чернігові, Києві, Тернополі, Кіровограді, Дніпропетровську, Хмельницькому, Львові, Полтаві, Вінниці, Ужгороді, Луцьку, Рівному, Запоріжжі та Черкасах. З-поміж них були не лише бухгалтери та фахівці фінансових служб, а й аудитори, керівники підприємств, викладачі, студенти та слухачі курсів бухгалтерського обліку. Цього разу тематика семінару-практикуму була спільною для всіх регіонів, адже при доборі питань, що виносилися на розгляд, величезна увага зверталася на їхню актуальність, важливість, складність та подекуди суперечливість. Зокрема, обговорювалися питання щодо ПДВ та дії системи електронного адміністрування ПДВ; особливостей складання податкових накладних та застосування штрафних санкцій за їх несвоєчасну реєстрацію в ЄРПН; визначення бази оподаткування податком на прибуток за результатами 2015 р.; сплати авансових внесків із податку на прибуток у 2015 р. та діяльності неприбуткових організацій. Окрім того, оглядалися положення Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків» (№ 655 від 17.07.2015 р.). Розбиралися з деталями роботи з готівкою і РРО, зокрема з’ясовували, як уникнути ризиків та не припуститися помилок. Торкнулися й питання щодо створення резервів на підприємстві в частині методів розрахунку резервів, відображення в обліковій політиці, наводили практичні приклади розрахунку резервів.
У більшості регіонів на порядок денний, крім інших, виносилося питання щодо методики роботи з податковими документами в типових конфігураціях на платформі «1С:Підприємство 8» для дотримання порядку адміністрування ПДВ, для висвітлення якого запрошувалися представники компаній, що є офіційними сертифікованими партнерами фірми «1С:Україна». Нагадаємо, у межах співпраці ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» із компанією «1С:Україна» триває плідна взаємодія щодо організації та проведення спільних заходів для бухгалтерів.
У дружній атмосфері семінарів-практикумів між учасниками та лекторами-експертами клубу тривав тісний діалог, у ході якого присутні отримали не лише достовірну й ексклюзивну інформацію, а й вичерпні відповіді та практичні поради стосовно дій у конкретних ситуаціях. Робота проходила жваво, було поставлено багато запитань, велося активне обговорення, присутні обмінювалися досвідом, подекуди сперечалися, але ніхто не залишився байдужим.
Як у школі, не обійшлося й без перерви. Дещо розбавив щільний робочий графік та приніс певне емоційне піднесення розіграш подарункових сертифікатів мережі магазинів «Watsons» вартістю 250 грн, передбачений програмою для передплатників видань «Баланс» «Усе включено».
Важливість та користь від подібних заходів щоразу підтверджують самі бухгалтери. Й цього разу учасники щиро дякували за організацію і проведення семінарів-практикумів по всій країні.
Громадська організація «Всеукраїнський бухгалтерський клуб», своєю чергою, висловлює подяку бухгалтерам – членам клубу – за їхню активну професійну позицію та прагнення професійного зростання.
Долучаючись до лав бухгалтерської спільноти, кожен має змогу не лише обговорювати актуальні питання на професійному рівні, а й навіть впливати на законотворчість, усуваючи суперечності та в такий спосіб оптимізуючи свою професійну діяльність. А головне – у «Всеукраїнському бухгалтерському клубі» кожен може відчути дружнє плече однодумця, кому не байдужа його професійна доля, зрозуміти, що він не самотній на безмежній та нелегкій бухгалтерській ниві, що є свідомі у професійному сенсі фахівці, які прагнуть саморозвитку і самовдосконалення, бажають поділитися своїми знаннями та здобутками, а також спільними зусиллями робити все задля того, щоб полегшити працю і створити повноцінні умови для роботи. Тож у такий переломний для країни момент, попри труднощі та розпач, свідомі бухгалтери мають не стояти осторонь, а натомість активно впливати на поліпшення своєї роботи, що неодмінно позначиться на результатах діяльності підприємств у цілому.
Відомий американський письменник, філософ, громадський діяч, один із найвидатніших мислителів США Р.У. Емерсон писав: «Ви не будете зростати, якщо не будете намагатися здійснити дещо за межами того, що ви вже знаєте досконало».

Тож ласкаво просимо до «Всеукраїнського бухгалтерського клубу»! З нами Ви завжди почуватиметеся впевнено і комфортно!

[i2653]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!