Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок проведення перевірок підприємств істотно змінений: прийнято Закон

August 15, 2014

Президент підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження втручання у діяльність суб`єктів господарювання».
Законом, зокрема, не допускається проведення протягом 1 року більше одного планового заходу держнагляду (контролю) щодо одного суб`єкта господарювання.
Здійснення заходів держнагляду (контролю) різними органами держнагляду (контролю) за одним й тим же питанням заборонено.
Також заборонено здійснення органом держнагляду планових заходів нагляду щодо одного суб`єкта господарювання протягом одного планового періоду, якщо в цьому плановому періоді такий суб`єкт господарювання включений в план здійснення заходів нагляду (контролю)  іншого органу держнагляду.
Відповідно до закону, під час проведення заходів держнагляду (контролю) не допускається вилучення у суб`єктів господарювання оригіналів фінансово-господарських, бухгалтерських та інших документів, а також комп`ютерів, їх частин, крім випадків, передбачених кримінальним процесуальним законодавством.
Шкода, заподіяна фізособі чи юрособі незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю посадової або службової особи органу держнагляду (контролю), відшкодовується за рахунок коштів відповідних бюджетів, передбачених для фінансування цього органу, незалежно від вини посадової чи службової особи.
Даний закон забороняє здійснення проведення перевірок суб`єктів господарювання за анонімними та іншими необгрунтованими заявами і встановлює відповідальність осіб за подачу таких заяв.
Дія цього закону не поширюється на відносини, що виникають під час здійснення заходів валютного контролю, митного контролю на кордоні; державного експортного контролю; контролю за дотриманням бюджетного законодавства; банківського нагляду, державного контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції; державного нагляду за дотриманням вимог ядерної безпеки; державного нагляду (контролю) у сфері цивільної авіації; при проведенні оперативно-розшукової діяльності, дізнання, прокурорського нагляду, досудового слідства і правосуддя.

Закон України від 22.07.14 р. № 1600 набуде чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Новини за темою:
Втручатись у діяльність суб’єктів господарювання заборонено

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!