Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок надання спецдозволів на користування надрами вдосконалено

July 20, 2017

Розширено перелік випадків, коли дозвіл на користування надрами надається без проведення аукціону, доповнивши Порядок відповідними нормами.
Так, дозвіл надається без проведення аукціону також у разі:
– геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки родовищ корисних копалин загальнодержавного значення та видобування корисних копалин (із включенням до відповідного розділу спеціального дозволу на користування надрами умови про неможливість вивезення таких корисних копалин за межі зон відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення) у зонах відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення держпідприємствами для здійснення обов'язкових заходів у цих зонах відповідно до Закону від 27.02.91 р. № 791а-XII «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи»;
– геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки родовищ корисних копалин загальнодержавного значення, визначених у підрозділах «Сировина вогнетривка», «Сировина скляна та фарфоро-фаянсова», «Сировина цементна» розділу «Неметалічні» Переліку корисних копалин загальнодержавного значення, якщо заявник є власником цілісного майнового комплексу, на якому здійснюється виробництво кінцевої (готової) продукції, придатної для використання за призначенням кінцевим споживачем без додаткової промислової обробки (переробки). Ця норма втрачає чинність через рік із дня опублікування Постанови № 518 (тобто з 19.07.18 р.).
Крім цього, унесено зміни до Порядку проведення аукціонів із продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

Постанова КМУ від 21.06.17 р. № 518 набула чинності з 19.07.17 р., за винятком окремих положень («Урядовий кур’єр» від 19.07.17 р. № 132).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!