Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок отримання дозвільних документів буде спрощено

June 4, 2014

В. о. Президента України підписав Закон „Про внесення змін до Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" щодо вдосконалення процедури видачі документів дозвільного характеру, оформлених центральними органами виконавчої влади”.

Новий Закон передбачає, зокрема, що прийняття від суб’єкта господарювання або уповноваженої ним особи заяви про одержання (переоформлення, одержання дубліката, анулювання) документа дозвільного характеру здійснюється державним адміністратором виключно в дозвільному центрі.

Державний адміністратор після надходження заяви та документів, що додаються до неї, формує дозвільну справу та протягом наступного робочого дня передає у дозвільний орган, який протягом не більш як 10 робочих днів з дня одержання від державного адміністратора заяви, документів, що додаються до неї, та копії опису оформляє відповідний документ дозвільного характеру або письмове повідомлення суб’єкта господарювання про відмову у видачі документа дозвільного характеру.

Державний адміністратор не пізніше наступного робочого дня з дня отримання від дозвільного органу відповідного документа дозвільного характеру (письмового повідомлення про відмову у видачі документа дозвільного характеру) повідомляє суб’єкту господарювання про час та місце видачі документа дозвільного характеру або письмової відмови у видачі документа дозвільного характеру.

Факт отримання документа дозвільного характеру засвідчується особистим підписом керівника юридичної особи, фізичної особи - підприємця або уповноваженої ними особи у разі пред’явлення документа, що засвідчує його особу.

Закон України від 13.05.14 р. № 1252-VII набуде чинності через шість місяців з дня офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!