Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок інформування про тарифи ЖКП буде переглянуто

March 28, 2016

Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оприлюднений проект наказу про порядок доведення до споживачів інформації про зміну цін і тарифів ЖКП.
По-перше, проектом передбачено обов'язкове, в установленому законодавством порядку, інформування споживача, який надав свої пропозиції та зауваження, про їх врахування чи відхилення.
У разі надходження пропозицій та зауважень від фізичних і юридичних осіб, їх об'єднань до моменту прийняття уповноваженим органом рішення про встановлення нових тарифів, суб'єкт господарювання надає споживачеві, який висловив свої пропозиції і зауваження, обґрунтовані пояснення і з зазначенням причин, які призвели до зміни обсягу окремих складових економічно обґрунтованих витрат, і які не залежать від нього.
У проекті наказу також сказано, що в разі здійснення коригування встановлених тарифів, термін протягом якого від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань приймаються зауваження та пропозиції, не встановлюється.
Доведення до споживачів інформації при таких умовах має інформативний характер, що сприяє забезпеченню відкритості, доступності та прозорості структури цін/тарифів для споживачів.
Проектом відзначено, що суб'єктом господарювання при доведення до відома споживачів інформації обов'язково вказується форма (спосіб) зміни цін/тарифів: перегляд цін/тарифів або коригування окремих їх складових. При цьому вказується термін, протягом якого від фізичних та юридичних осіб та їх об'єднань приймаються зауваження та пропозиції, а також повідомляється адреса, за якою можливо їх відправити.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Poryadok-informirovaniya-o-tarifax-ZHKU-budet-peresmotre.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!