Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок формування доходів та видатків неприбуткової організації

September 15, 2017

Неприбутковим підприємством, установою та організацією є підприємство, установа та організація, що одночасно відповідає вимогам, установленим у пп. 133.4.1 ПК, зокрема, унесена контролюючим органом до Реєстру неприбуткових установ та організацій.
Пунктом 46.2 ПК визначено, що неприбуткові підприємства, установи та організації, визначені п. 133.4 ПК, подають Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 17.06.16 р. № 553 (далі – Звіт), (професійні спілки, їх об’єднання та організації профспілок, утворені в порядку, визначеному законом, звітують у разі порушень п. 133.4 ПК).
У рядках 1.1–1.11 Звіту відображаються доходи неприбуткової організації, а в рядках 2.1–2.6 Звіту – суми видатків (витрат) неприбуткової організації. При цьому у зазначених рядках показники заповнюються з урахуванням особливості діяльності неприбуткової організації відповідно до закону, що регулює діяльність такої неприбуткової організації.
Згідно зі ст. 4 Закону від 16.07.99 р. № 996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» бухоблік та фінзвітність ґрунтуються, зокрема, на принципі відповідності доходів і витрат. При цьому доходи і витрати відображаються в бухобліку та фінзвітності в момент їх виникнення незалежно від дати надходження або сплати коштів.
Ураховуючи зазначене, формування доходів та видатків, що зазначаються в рядках 1.1–1.11 та 2.1–2.6 Звіту, здійснюється за правилами бухгалтерського обліку, тобто в момент їх виникнення незалежно від дати надходження або сплати коштів.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!