Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок дій платника податків у разі, якщо втратили ІПН та ще й паспорт?

September 14, 2017

Відповідно до п. 70.9 ПК за зверненням платника податків, його законного представника або уповноваженої особи контролюючий орган видає документ, що засвідчує реєстрацію в Держреєстрі фізосіб – платників податків (далі – Держреєстр), крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків (ІПН) та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті. У такому документі зазначається реєстраційний номер облікової картки платника податків.
Форма документа і порядок його видачі визначено Положенням про реєстрацію фізосіб у Держреєстрі, затвердженим наказом Міндоходів від 10.12.13 р. № 779 (далі – Положення).
Для отримання документа, що засвідчує реєстрацію в Держреєстрі, фізособа пред’являє документ, що посвідчує особу, який містить П. І. Б., дату народження, місце народження, місце проживання (країна, область, район, населений пункт).
Замість втраченого або викраденого документа (у т. ч. паспорта громадянина України) оформляється та видається новий документ.
Фізособи – платники податків зобов’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну відомостей, які вносяться до облікових даних платника податків протягом місяця із дня виникнення таких змін шляхом подання заяви про внесення змін до Держреєстру за формою № 5ДР.
Таким чином, при втраті документа, що засвідчує реєстрацію в Держреєстрі з одночасною втратою паспорта громадянина України, фізособі для отримання такого документа необхідно:
– отримати в установленому порядку новий паспорт громадянина України, замість втраченого або викраденого;
– звернутися до контролюючого органу за місцем проживання або за місцем отримання доходів, або за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування та пред’явити новий паспорт;
– при необхідності подати заяву про внесення змін до Держреєстру за формою № 5ДР.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!