Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порошенко вніс до Ради доопрацьований законопроект змін до Конституції щодо правосуддя

January 27, 2016

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради Українидоопрацьований законопроект № 3524 про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя. Про це йдеться на офіційному сайті Ради.
У поданні зазначається, що доопрацювання законопроекту зумовлено необхідністю забезпечення досягнення «політичного консенсусу у вирішенні питання щодо можливості висловлення парламентом недовіри генеральному прокуророві, що має наслідком його відставку з посади». 
Цей документ президент вніс як невідкладний для позачергового розгляду. 
Напередодні лідер президентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що Порошенко внесе до парламенту новий проект судової реформи, в цьому проекті за Верховною Радою залишається право відправляти у відставку генпрокурора.
У грудні минулого року Рада направила до Конституційного суду України президентський законопроект про внесення змін до Конституції в частині правосуддя (№ 3524/П). 22 січня КСУ визнав, що запропоновані зміни відповідають вимогам Конституції.
Водночас експерти зауважують, що ці зміни до Конституції, які передбачають судову реформу, у своїй більшості відповідають західним зразкам реформування судової системи, однак для оновлення суддівського корпусу цих змін недостатньо. Про це Радіо Свобода заявив експерт «Реанімаційного пакету реформ» з питань судової реформи Михайло Жернаков.
Відповідно до процедури, після отримання висновку Конституційного суду парламент схвалює законопроект (перше читання) щонайменше 226 голосами, остаточно закон про внесення змін до Конституції України ухвалюється на наступній сесії конституційною більшістю (не менше ніж 300 голосами).

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Poroshenko-vnis-do-Radi-doopracovanij-zakonoproekt-zmin-do-Konstitucii-shhodo-pravosuddya-13084.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!