Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Отримання сертифіката EUR.1

January 28, 2016

ДФС розіслала для використання в роботі Рекомендації щодо оформлення та видачі митницею сертифіката з перевезення товару EUR.1 до країн ЄС.
Сертифікат видається безоплатно на одну партію товарів, що експортуються, уповноваженою на це посадовою особою митниці під час здійснення/гарантування або після експорту товару у випадках, встановлених Угодою про асоціацію України з ЄС від 27.06.2014.
Зокрема, для отримання сертифіката під час експорту експортер (його уповноважена особа) має пред’явити митниці:

  • заяву встановленої форми, що містить декларацію експортера. Приклад її заповнення наведено в листі ДФС від 21.01.2016 № 1928/7/99-99-25-02-03-17;
  • заповнені електронну копію сертифіката та оригінал бланка сертифіката (за наявності);
  • документи, що підтверджують преференційне походження товарів з України, вказаних у сертифікаті при першій поставці таких товарів до ЄС або при зміні умов технологічного процесу виробництва товару, що впливає на преференційне походження експортованих товарів з України.

Сертифікат видається у найкоротший термін, але не більше трьох робочих днів, з наступного дня після реєстрації заяви у митниці. Дата видачі сертифіката має бути не пізнішою, ніж дата митної декларації на експорт.
Заяву для видачі сертифіката може бути подано до здійснення експорту, але тоді експортером має бути гарантовано експорт товарів з України.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Otrimannya-sertifikata-EUR.1-13103.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!