Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Покупки НБУ ЦП через аукціони за новим Порядком

August 18, 2016

18 серпня набула чинності постанова Нацбанку від 16.08.16 р. № 370 "Про внесення змін до Порядку покупки/продажу цінних паперів України шляхом ініціювання аукціонів на торгових майданчиках фондових бірж".
Встановлено, що Нацбанк може здійснювати купівлю/продаж цінних паперів України (державних облігацій України, облігацій підприємств, міжнародних фінансових організацій і т.п.).
Національний банк ініціює аукціони з метою:
1) регулювання грошово-кредитного ринку;
2) задоволення вимог за наданими кредитами та операціями прямого репо шляхом продажу цінних паперів, що використовуються в якості предмета застави (операції).
Якщо заявки учасників аукціонів подавалися на торгових майданчиках різних фондових бірж за однаковими цінами, а їх обсяг перевищує обсяг, який може бути задоволений, вони задовольняються Нацбанком пропорційно їх обсягу.
Якщо заявки подавалися за однаковими цінами на торговому майданчику однієї з фондових бірж, а їх обсяг перевищує обсяг, який може бути задоволений Нацбанком, то такі заявки задовольняються відповідно до правил відповідної фондової біржі (пропорційно обсягу або за часом надходження).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Pokupki-NBU-cennyx-bumag-cherez-aukciony-na-torgovyx-ploshhadkax-fondovyx-birzh-po-novomu-Poryadku

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!