Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Підрозділ нерезидента - не платник податку на прибуток прийняв рішення про здійснення госпдіяльності: що робити?

October 13, 2016

Які дії необхідно вчинити підрозділу нерезидента, який обліковується в контролюючому органі як не платник податку на прибуток, та прийняв рішення про здійснення господарської діяльності?

Відокремлений підрозділ іноземної компанії, організації, що не здійснює господарської діяльності в Україні та не підпадає під визначення постійного представництва відповідно до п.п. 14.1.193 п. 14.1 ст. 14 розд. I ПОДАТКОВИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ, але відповідно до ПКУ зобов’язаний сплачувати податки і збори, для взяття на облік подає до контролюючого органу документи, визначені пп. 4.2 та 4.4 розд. IV Порядку обліку платників податків і зборів.
При цьому взяття на облік відокремленого підрозділу нерезидента не звільняє такий підрозділ від обов’язку реєстрації платником податку на прибуток, якщо він розпочинає господарську діяльність та відповідає визначенню постійного представництва.
Відокремлені підрозділи юридичних осіб - нерезидентів, які відповідають визначенню постійних представництв згідно з п.п. 14.1.193 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України, до початку своєї господарської діяльності стають на облік (реєструються платниками податку на прибуток) у контролюючих органах за своїм місцезнаходженням у порядку, визначеному розд. V Порядку обліку платників податків і зборів.
Відокремлений підрозділ нерезидента, обліковується в контролюючому органі як не платник податку на прибуток, та прийняв рішення про провадження господарської діяльності через постійне представництво подає до контролюючого органу реєстраційну заяву за формою № 1-РПП в порядку, визначеному розд. V Порядку обліку платників податків і зборів.

(категорія 119.02 "ЗІР")

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Podrazdelenie-nerezidenta---ne-platelshhik-naloga-na-pribyl-prinyalo-reshenie-ob-osushhestvlenii-xozdeyatelnosti-chto-delat

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!