Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Підписано Закон щодо реформування системи управління автодорогами загального користування

December 13, 2016

Президент підписав Закон від 17.11.16 р. № 1764-VIII, яким передбачено реформування системи управління автомобільними дорогами загального користування.
Відповідно до Закону органами, що здійснюють управління автомобільними дорогами загального користування, є:
- центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері дорожнього господарства;
- центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері дорожнього господарства та управління автомобільними дорогами загального користування державного значення;
Рада міністрів АРК, обласні та Севастопольська міська державні адміністрації.
Також Законом врегульовано порядок оповіщення про тимчасове обмеження або припинення руху транспортних засобів на автомобільних дорогах.
Оповіщення користувачів автомобільних доріг про строки та порядок тимчасового обмеження або припинення руху транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування державного значення забезпечується центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері дорожнього господарства та управління автомобільними дорогами загального користування державного значення, а на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення - Радою міністрів АРК, обласними та Севастопольською міською державними адміністраціями.
Оповіщення користувачів автомобільних доріг загального користування про строки та порядок тимчасового обмеження або припинення руху транспортних засобів здійснюється шляхом встановлення за погодженням із відповідним підрозділом Національної поліції на відповідній ділянці автомобільної дороги інформаційно-вказівних дорожніх знаків із зазначенням строку, причини обмеження чи припинення руху і маршруту об'їзду, а також розміщення інформації про це на офіційному веб-сайті відповідного органу:
- не пізніше ніж за 7 діб до введення в дію планового обмеження або припинення руху транспортних засобів;
- не пізніше ніж за 1 добу після введення в дію аварійного обмеження або припинення руху транспортних засобів.
Порядок оповіщення користувачів автомобільних доріг загального користування про стан аварійності на автомобільних дорогах, дорожнього покриття, тимчасового обмеження або припинення руху, а також гідрометеорологічних та інших умов дорожнього руху встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері дорожнього господарства, за погодженням з Національною поліцією.
Закон набирає чинності з 1 січня 2018 року та вводиться в дію одночасно з набранням чинності законом про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо створення державного дорожнього фонду.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Podpisan-Zakon-o-reformirovanii-sistemy-upravleniya-avtodorogami-obshhego-polzovaniya

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!