Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Подана декларація без довідки про розмір нормативної грошової оцінки земділянки: чи буде відмовлено у прийняті декларації

November 18, 2016

Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

Нагадаємо, що платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями.

Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій. При поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається довідка (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а надалі така довідка подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

Оскільки подання довідки (витягу) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки передбачено при поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) або при затвердженні нової нормативної грошової оцінки землі та вона має інформаційний характер, тому неподання платником плати за землю разом з податковою декларацією за звітний період такої довідки (витягу) не є підставою для відмови у прийнятті податкової декларації з плати за землю.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Podana-deklaraciya-bez-spravki-o-razmere-normativnoj-denezhnoj-ocenki-zemuchastka-budet-li-otkazano-v-prinyatii-deklaracii.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!