Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Планується заборонити використовувати пальмову олію у виробництві продуктів харчування

February 9, 2016

Верховна Рада розгляне законопроект № 3871 „Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів”.
Даним законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачивши адміністративну відповідальність за вчинене правопорушення, а саме: виробництво, введення в обіг (випуск на ринок України, в тому числі з ремонту) або реалізація продукції, яка не відповідає вимогам стандартів, сертифікатів відповідності, норм, правил і зразків (еталонів) щодо безпечності, якості, в тому харчових продуктів з вмістом  пальмової олії, комплектності та упаковки (за винятком випадків, передбачених законодавством України), - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян - власників підприємств чи уповноважених ними осіб від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Вищезазначені дії вчинені повторно протягом року після застосування заходів адміністративного стягнення, - тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Також пропонується заборонити використовувати у виробництві молока та традиційних молочних продуктів пальмової олії та передбачити заборону використання пальмової олії в ст. 27 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів».

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Planuyetsya-zaboroniti-vikoristovuvati-palmovu-oliyu-u-virobnictvi-produktiv-xarchuvannya--13398.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!