Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Періодичність держперевірок в залежності від належності до ступеня ризику діяльності з виготовлення бланків цінних паперів

September 9, 2014

Внесено зміни до Критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з виготовлення бланків цінних паперів, документів суворої звітності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю), затверджених постановою КМУ від 20.08.14 р. № 412.
Зокрема, критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з виготовлення бланків цінних паперів, є:
- рівень організації виробничого процесу, що надає можливість виготовлення підприємством бланків цінних паперів;
- дотримання ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виготовлення бланків цінних паперів, затверджених Мінфіном (далі — ліцензійні умови);
- наявність порушення схем захисту, розроблених для окремого виду бланка цінного папера, що виявлено під час проведення експертизи контрольних примірників бланків цінних паперів.
Відповідно до встановлених критеріїв суб’єкти господарювання відносяться до одного з трьох ступенів ризику — високого, середнього та незначного.
До суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику відносяться суб’єкти, що:
- виготовляють бланки цінних паперів (від п’яти і більше найменувань);
- у процесі провадження господарської діяльності з виготовлення бланків цінних паперів допустили порушення ліцензійних умов;
- допустили порушення схеми захисту окремого виду бланка цінного папера під час його виготовлення.
До суб’єктів господарювання із середнім ступенем ризику відносяться суб’єкти, що:
- виготовляють бланки цінних паперів (два — п’ять найменувань);
- у процесі провадження господарської діяльності з виготовлення бланків цінних паперів допустили порушення ліцензійних умов, але протягом 5 робочих днів з дати складення акта перевірки усунули виявлені порушення.
До суб’єктів господарювання з незначним ступенем ризику відносяться суб’єкти, що:
- виготовляють бланки цінних паперів (до двох найменувань);
- у процесі провадження господарської діяльності з виготовлення бланків цінних паперів за результатами останньої перевірки не допустили порушень ліцензійних умов.
Планові заходи держнагляду (контролю) за додержанням суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері виготовлення бланків цінних паперів здійснюються з такою періодичністю:
- з високим ступенем ризику - не частіше 1 разу на рік;
- із середнім ступенем ризику - 1 раз на 3 роки;
- з незначним ступенем ризику - 1 раз на 5 років.
У разі, коли за результатами 2 останніх планових заходів держнагляду (контролю) не виявлено фактів порушення вимог законодавства у сфері виготовлення бланків цінних паперів, наступний плановий захід держнагляду (контролю) щодо такого суб’єкта господарювання проводиться не раніше ніж через період часу, встановлений для відповідного ступеня ризику, збільшений у 1,5 раза.

Постанова КМУ від 20.08.14 р. № 412 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!