Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Перевезення вантажу з ВЕЗ "Крим" оподатковується ПДВ за ставкою 20 %: роз’яснює ДФС

May 13, 2015

Відповідно до підпункту 195.1.3 ПК операції з міжнародного перевезення пасажирів і багажу та вантажів залізничним, автомобільним, морським і річковим та авіаційним транспортом оподатковуються ПДВ за нульовою ставкою.
Статтею 1 Закону від 05.04.01 р. № 2344-III визначено, що:
- внутрішні перевезення - перевезення пасажирів та/чи вантажів територією України без перетину державного кордону України;
- міжнародні перевезення пасажирів і вантажів - перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом з перетином державного кордону.
Тимчасово окупована територія України (АР Крим та місто Севастополь) є невід`ємною частиною території України, на яку поширюється дія Конституції та законів України.
Отже, операції платників податків з постачання послуг з перевезення вантажу автомобільним транспортом з території ВЕЗ "Крим" на іншу територію України оподатковуються ПДВ за ставкою 20 %.
Таким чином, на дату отримання коштів від замовника перевезення вантажу чи на дату оформлення документа, який підтверджує факт надання послуги з перевезення вантажу, залежно від того, яка з цих подій відбулась раніше, перевізник складає податкову накладну з нарахуванням ПДВ за ставкою 20 % на весь обсяг наданих послуг з перевезення вантажу.

Лист ДФС від 09.04.15 р. № 7556/6/99-99-19-03-02-15.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!