Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Переселенцям можуть збільшити термін безкоштовного надання житла

September 21, 2016

У Верховній Раді був зареєстрований проект закону № 5107 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо реалізації права внутрішньо переміщених осіб на безоплатне тимчасове проживання).
Так, згідно з пояснювальною запискою, законопроект розроблений з метою врегулювання питання забезпечення житлом соціального призначення внутрішньо переміщених осіб.
Ним передбачено виключити пункт про надання житла терміном тільки до шести місяців а також розширення повноважень органів місцевого самоврядування шляхом надання їм права надавати таким особам соціальне житло і соціальні гуртожитки (чинним законом прописано поняття «житлові приміщення, пристосовані для проживання»), але за умови оплати «комуналки».
Також законопроектом пропонується надати право переселенцям будувати нове житло, реконструювати існуючі житлові будинки, а також переобладнати нежитлові будинки в житлові.
Крім цього, якщо нововведення приймуть, то у внутрішньо переміщених осіб буде можливість отримання житла, переданого в дар органам місцевого самоврядування українськими та іноземними, юридичними і фізичними особами, міжнародними громадськими організаціями за цільовим призначенням, в житловий фонд соціального призначення для розміщення внутрішньо переміщених осіб.
Автори законопроекту вважають, що порушує права внутрішньо переміщених осіб норму Закону про право внутрішньо переміщених осіб, які не належать до числа багатодітних сімей, інвалідів, людей похилого віку, на безоплатне тимчасове проживання (за умови оплати особою вартості комунальних послуг) тільки протягом шести місяців, «яка істотно обмежує конституційне право на житло зазначеної категорії внутрішньо переміщених осіб ».

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Pereselencam-mogut-uvelichit-srok-besplatnogo-predostavleniya-zhilya

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!