Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Перетинання кордону іноземцями: обчислюємо строк тимчасового перебування

September 2, 2015

Затверджено Порядок обчислення строку тимчасового перебування в Україні іноземців, які є громадянами держав з безвізовим порядком в'їзду.
Обчислення дозволеного іноземцю, який є громадянином держави з безвізовим порядком в'їзду (далі - іноземець), строку перебування на території України здійснюють посадові особи Держприкордонслужби та Державної міграційної служби України.
Під час в'їзду іноземця на територію України обчислення дозволеного йому строку перебування здійснює посадова особа шляхом відрахування від дня фактичного в'їзду 180 днів назад. Іноземець не порушив зазначений строк, якщо в межах цього 180-денного періоду він перебував на території України не більше 90 днів.
У разі якщо під час здійснення прикордонного контролю було виявлено перевищення іноземцем дозволеного йому строку перебування, приймається рішення про відмову в перетинанні державного кордону на в'їзд в Україну.
Під час виїзду іноземця з території України посадова особа перевіряє чи не перевищив він строк перебування на території України шляхом відрахування від дня фактичного виїзду 180 днів назад. Іноземець не порушив зазначений строк, якщо в межах цього 180-денного періоду він перебував на території України не більше 90 днів.
У разі виявлення перевищення іноземцем дозволеного йому строку перебування на території України посадова особа оформлює справу про адміністративні правопорушення.

Наказ МВС від 20.07.15 р. № 884 набуде чинності з дня опублікування.

[d2559]

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!