Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Перенесення абонентських номерів по-новому

August 31, 2015

Затверджено Порядок надання послуг із перенесення абонентських номерів.
Порядок врегульовує механізм надання послуг з перенесення абонентських номерів та досудового вирішення спорів щодо надання таких послуг.
Дія цього Порядку поширюється на всіх операторів телекомунікацій, що надають телекомунікаційні послуги з використанням номерного ресурсу, у тому числі організацію, яка визначена НКРЗІ відповідно до законодавства для здійснення централізованого технічного адміністрування персональних номерів та перенесених абонентських номерів і абонентів.
Строки початку впровадження послуги з перенесення абонентських номерів (далі – ППН) на телекомунікаційній мережі загального користування, включаючи створення локальних баз даних операторів телекомунікацій та їх підключення до централізованої бази даних, визначаються рішенням НКРЗІ.
Діяльність з централізованого технічного адміністрування перенесених абонентських номерів після визначення відповідної організації може здійснюватись тільки після набуття цією організацією статусу оператора телекомунікацій.
Під час здійснення діяльності з централізованого технічного адміністрування перенесених абонентських номерів адміністратор не може здійснювати інші дії щодо централізованого технічного адміністрування перенесених абонентських номерів, які не передбачені законодавством.
Адміністратор не має права в односторонньому порядку припинити централізоване технічне адміністрування перенесених абонентських номерів до моменту забезпечення можливості здійснення такого адміністрування визначеним відповідно до законодавства новим адміністратором.
Право на ППН мають абоненти, які отримують телекомунікаційні послуги на умовах письмового договору про надання телекомунікаційних послуг або зареєстровані в оператора-донора, які отримують телекомунікаційні послуги без укладення договору в письмовій формі.

Рішення НКРЗІ від 31.07.15 р. № 394 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Новини за темою:
Затверджено технічні вимоги перенесення абонентського номера

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!