Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Перелік складних побутових товарів, для яких потрібен РРО, – роз’яснення ДРС

April 11, 2017

Постановою КМУ від 16.03.17 р. № 231 затверджено Перелік груп технічно складних побутових товарів, продаж яких здійснюватиметься із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій.
Постанова набирає чинності через 30 днів після офіційного оприлюднення (опублікована в «Урядовому кур’єрі» від 07.04.17 р. № 66). Отже, застосовувати РРО підприємці, які користуються спрощеною системою оподаткування, зобов’язані з 7 травня 2017 року.
Слід підкреслити, що прийнята на засідання Кабміну 16.03.17 р. редакція відповідної постанови була доопрацьована ДРС у частині скорочення змістового наповнення пропонованого нею Переліку шляхом виключення з нього 77 товарів за відповідними групами.
За попереднім розглядом оприлюдненої 07.04.17 р. редакції постанови було встановлено, що всупереч позиції ДРС, а також погодженої нею редакції проекту зазначеної постанови, раніше вилучені товарні позиції 9101–9107 «Годинники всіх видів та їх частини» було повернуто до Переліку.
Водночас, оскільки оприлюднена редакція Переліку зазнала стилістичних та структурних змін, за позицією ДРС, задля однозначного трактування встановлених даною постановою вимог, особами, які повинні їх впроваджувати або виконувати, товарні позиції, які мають 4-значний код, застосовуються лише в тому випадку, якщо вони не мають деталізації на рівні кодів підсубпозицій, тобто 10-значних кодів згідно з УКТЗЕД.
В інших випадках застосовуються лише коди товарних підсубпозицій Переліку, визначені на рівні 10 знаків.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!