Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Перелік доходів громадян, які компенсують у разі затримки виплат буде уточнено

August 15, 2016

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 5005 "Про внесення змін до статті 2 Закону України "Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків їх виплати".
Проект акта розроблено з метою усунення коррупціогенного фактора, що міститься в чинному законі.
Пропонується встановити чіткий перелік грошових доходів громадян, за порушення термінів виплати яких проводиться компенсація, а саме: пенсії або щомісячне довічне грошове утримання (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством), соціальні виплати, стипендії, заробітна плата (грошове забезпечення), сума індексації грошових доходів громадян. При цьому раніше щомісячне довічне грошове утримання і сума індексації грошових доходів не були вказані в переліку компенсації.
За нормами чинного законодавства підприємства і організації всіх форм власності здійснюють компенсацію громадянам втрати частини доходів у випадку порушення встановлених строків їх виплати, у тому числі з вини власника.
Компенсація громадянам втрати частини доходів проводиться у разі затримки виплати на один і більше календарних місяців. Виплата суми компенсації провадиться у тому ж місяці, у якому здійснюється погашення заборгованості за відповідний місяць.
Сума компенсації обчислюється шляхом множення суми нарахованого, але не виплаченого громадянину доходу за відповідний місяць на індекс інфляції в період невиплати доходу.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Perechen-doxodov-kotorye-kompensiruyut-v-sluchae-zaderzhki-vyplat-budet-utonen

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!