Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Пенсійну реформу запропоновано скасувати та затвердити Пенсійний кодекс

July 17, 2014

У Верховній Раді України 16 липня зареєстровано проект Пенсійного кодексу, авторами якого є народні депутати з фракції ВО "Свобода" Олександр Мирний, Ігор Мірошниченко та Едуард Леонов.
Законопроектом пропонує скасувати підвищення пенсійного віку і мінімального стажу, необхідного для призначення пенсій, встановлених відповідно до так званої пенсійної реформи.
Крім того, пропонується створити на базі Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» єдиний систематизований, уніфікований законодавчий акт, який би регулював правовідносини у сфері пенсійного забезпечення всіх категорій громадян.
При цьому, всі соціальні стандарти та гарантії щодо пенсійного забезпечення громадян, окрім деяких положень, які є несправедливими та дискримінаційними, збережуться.
Зокрема, скасовуються надмірні пільги народних депутатів України, суддів; змінюється порядок розрахунку максимального та мінімального розміру пенсії (максимальний розмір пенсії законопроектом обмежується п’ятьма мінімальними пенсіями за віком, мінімальну ж пенсію пропонується збільшити до двох з половиною прожиткових мінімумів, установлених для осіб, які втратили працездатність).

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!