Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оверсайт платіжних систем та систем розрахунків в Україні: затверджено Положення

December 3, 2014

Затверджено Положення про нагляд (оверсайт) платіжних систем та систем розрахунків в Україні (далі - Положення).

Це Положення визначає основні організаційні засади та порядок здійснення безвиїзного нагляду (оверсайта) платіжних систем, критерії та порядок визначення важливості платіжних систем, а також вимоги до значущих платіжних систем, що здійснюють діяльність на території України.

Вимоги цього Положення поширюються на об`єкти нагляду (оверсайта), а саме: платіжні організації платіжних систем, учасників/членів платіжних систем та операторів послуг платіжної інфраструктури.

Вимоги цього Положення застосовуються до міжнародних платіжних систем, платіжними організаціями яких є нерезиденти, у частині їх діяльності на території України.

НБУ здійснює нагляд (оверсайт) платіжних систем з метою забезпечення безперервного, надійного та ефективного функціонування платіжних систем шляхом:

1) моніторингу платіжних систем;

2) оцінювання платіжних систем;

3) у разі необхідності надання вказівок щодо усунення порушень законодавства України та рекомендацій щодо вдосконалення діяльності відповідних платіжних систем, застосування заходів впливу до об`єктів нагляду (оверсайта).

НБУ вимагає від об`єктів нагляду (оверсайта) надання інформації та документів для здійснення нагляду (оверсайта) платіжних систем шляхом направлення відповідного запиту.

Об`єкти нагляду (оверсайта) зобов`язані надавати до НБУ повну, достовірну інформацію і документи, їх копії належної якості (що дає змогу прочитати всі зазначені в них відомості) у встановлені строки у визначеному порядку та форматі.

НБУ забезпечує нерозголошення інформації, отриманої ним під час нагляду (оверсайта) платіжних систем, третім особам, за винятком випадків, передбачених законодавством України.

Постанова НБУ від 28.11.14 р. № 755 набула чинності з 03.12.14 р.

Новини за темою:

Нацбанк зменшив обсяг продажу валюти на аукціонах до 3 млн. дол. США

Дію валютних обмежень продовжено до 03.03.15 р.

НБУ надано право списувати гроші з рахунків банків-боржників

Офіційні курси валют з 14:00 2 грудня 2014 року

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!