Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відповідальність за відмотування показників лічильника посилять

December 16, 2016

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 3819 "Про внесення доповнення до Кримінального кодексу України (щодо відповідальності за виготовлення, збут або використання пристроїв, що знижують показники лічильників електричної чи теплової енергії)".
Метою цього законопроекту є створення додаткових умов для запобігання незаконному використанню електричної чи теплової енергії споживачами шляхом введення кримінальної відповідальності за виготовлення, збут або використання пристроїв, що знижують показники лічильників електричної чи теплової енергії, сприятимуть зниженню втрат електричної чи теплової енергії за рахунок її незаконного використання.
Проектом пропонується встановити, що виготовлення, збут або використання пристроїв, що знижують показники лічильників електричної чи теплової енергії караються штрафом до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років.
Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища, караються штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі до 5 років.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Otvetstvennost-za-otmatyvanie-pokazatelej-schetchika-uzhestochat

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!