Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відповідальність за неподання уточнюючої податкової звітності протягом 10 днів

December 21, 2016

Чи передбачена відповідальність за неподання уточнюючої податкової звітності протягом 10 календарних днів відповідно до податкового повідомлення-рішення за формою «П», якщо за результатами перевірки контролюючим органом було зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток?

У разі зменшення від’ємного значення об’єкта оподаткування податком на прибуток контролюючим органом складається податкове повідомлення-рішення за формою «П».
Формою «П» податкового повідомлення-рішення передбачено, що протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення (при проведенні процедури адміністративного або судового оскарження - протягом 10 календарних днів, наступних за днем її закінчення), частина суми від’ємного значення об’єкта оподаткування податком на прибуток, яку було завищено, підлягає виправленню платником податків у показниках податкової звітності з податку на прибуток.
ПКУ не передбачено відповідальності платників податків за порушення термінів подання такої уточнюючої звітності відповідно до податкового повідомлення-рішення за формою «П».
При цьому ДФС зазначає, що неподання уточнюючої податкової декларації з податку на прибуток відповідно до податкового повідомлення-рішення щодо необхідності виправлення показників такої декларації може призвести до визначення контролюючим органом податкових зобов’язань з податку на прибуток та нарахування штрафних санкцій за наслідками перевірок наступних податкових (звітних) періодів.

(категорія 102.25 "ЗІР").

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Otvetstvennost-za-nepredstavlenie-utochnyayushhej-nalogovoj-otchetnosti-v-techenie-10-dnej

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!