Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Щодо заповнення Заяви-приєднання до умов договору постачання природного газу побутовим споживачам

February 17, 2016

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), у зв’язку із численними зверненнями споживачів щодо оформлення Заяви-приєднання до умов договору постачання природного газу побутовим споживачам надала роз’яснення листом від 16.02.2016 № 1332/16.3.2/7-16.
Комісією на виконання вимог Закону України «Про ринок природного газу» були розроблені і прийняті 30.09.2015 Правила постачання природного газу (постанова НКРЕКП № 2496) та Типовий договір постачання природного газу побутовим споживачам (постанова НКРЕКП № 2500) та зареєстровані в Міністерстві юстиції 06.11.2015 за № 1382/27827 та 1386/27831 відповідно.
Згідно з положеннями пункту 4 розділу ІІІ Правил постачання природного газу для забезпечення приєднання до умов договору постачання природного газу побутовим споживачам усіх діючих побутових споживачів, об'єкти яких знаходяться в межах закріпленої території постачальника із спеціальними обов'язками, останній надсилає кожному споживачу Заяву-приєднання до умов договору постачання природного газу побутовим споживачам (з персоніфікованими даними щодо споживача та його об'єкта) разом із супровідним листом за формами, встановленими додатками 1 та 2 до Типового договору постачання природного газу побутовим споживачам відповідно.
Пунктом 1.4 розділу І Типового договору передбачено, що Заява-приєднання є письмовою заявою-приєднанням до умов договору і складається побутовим споживачем відповідно до вимог договору. Заява-приєднання містить персоніфіковані дані щодо споживача та є невід'ємною частиною договору.
Згідно з пунктом 4.5 розділу ІV Типового договору розрахунки споживача за договором здійснюються за рахунками, які виписуються постачальником, та/або квитанціями абонентської книжки постачальника. Спосіб оплати визначається побутовим споживачем в Заяві-приєднанні.
При цьому побутовий споживач не обмежується у праві здійснювати оплату за цим договором через банківську платіжну систему, шляхом он-лайн переказу, поштового переказу, внесення готівки через касу постачальника та в інший не заборонений законодавством спосіб.
НКРЕКП звертає увагу газопостачальних підприємств, що порушення вищезазначених вимог законодавства можуть бути підставами для застосування Комісією до ліцензіатів штрафних санкцій, передбачених положеннями статті 59 Закону, зокрема, у вигляді накладення штрафу у сумі до 850 тис. гривень.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/SHHodo-zapovnennya-Zayavi-priyednannya-do-umov-dogovoru-postachannya-prirodnogo-gazu-pobutovim-spozhivacham-13658.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!