Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Щодо стимулювання виробництва тепла з альтернативних джерел

December 1, 2016

Законопроект № 4334 щодо стимулювання виробництва тепла з альтернативних джерел вже прийнято за основу у першому читанні у Верховній Раді України. Нагальним є його розгляд та прийняття Парламентом у другому читанні
Ключове положення законопроекту – це встановлення тарифів на тепло, що виробляється з відновлюваних джерел, на рівні 90% від діючого тарифу на тепло з газу для потреб бюджетних установ та населення.
Таким чином передбачається надати інвестору гарантії повернення вкладених коштів у виробництво тепла з альтернативних джерел. Це саме те, чого так довго чекають інвестори.
Від прийняття законопроекту виграють усі. Наприклад, населення матиме на 10% нижчий тариф на тепло «не з газу». Для країни прийняття законопроекту означає можливість замістити місцевими видами палива щонайменше 3 млрд м3 газу в рік у сфері виробництва тепла.
Також позитивними наслідками стане створення конкурентних умов для виробників тепла з альтернативних видів палива, розвиток ринків виробництва та споживання місцевих видів палива, поява нових робочих місць, збільшення надходжень до місцевих бюджетів.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Otnositelno-stimulirovaniya-proizvodstva-tepla-iz-alternativnyx-istochnikov-1

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!