Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Щодо створення друкованих ЗМІ Міноборони на час проведення АТО

November 7, 2016

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект № 5008 "Щодо створення друкованих засобів масової інформації Міноборони і військово-цивільними адміністраціями на час проведення антитерористичної операції".
Законопроектом пропонується доповнити Закон «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» статтею 8-1, яка передбачає умови і порядок заснування друкованих ЗМІ, заснованих Міноборони і військово-цивільними адміністраціями на час проведення АТО.
Передбачено, що до складу редакційної колегії такого друкованого засобу масової інформації повинні входити пропорційно прес-офіцери прес-центру штабу АТО, журналісти, що працюють в районі проведення АТО і висвітлюють військову тематику, а також представники від громадських об'єднань та асоціацій. Діяльність такого ЗМІ фінансується за рахунок коштів держбюджету. Після закінчення АТО ЗМІ підлягає реформуванню відповідно до Закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».
При цьому на період АТО пропонується не поширювати на такі ЗМІ дію Закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Ініціатори законопроекту пояснюють, що на момент прийняття цього Закону не була врахована специфіка функціонування окремих друкованих ЗМІ та потреби реалізації інформаційної політики в умовах нинішньої російської агресії, а також в умовах особливого, надзвичайного та воєнного стану в разі оголошення таких в Україні.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Otnositelno-sozdaniya-pechatnyx-SMI-Minoborony-na-vremya-provedeniya-ATO.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!