Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Щодо підвищення цін на скраплений газ в якості моторного пального

July 14, 2016

Під час моніторингу ринку скрапленого газу в якості моторного пального АМКУ було виявлено, що за останній місяць в усіх регіонах України середні роздрібні ціни зазначеного виду пального зросли в середньому на 15%.
Найбільш стрімкого зростання роздрібні ціни реалізації скрапленого газу в якості моторного пального зазнали з початку липня 2016 року. При цьому лише за одну добу (з 11 по 12 липня 2016 року) в мережах АЗС (АГЗС) окремих операторів ринку 1 літр вказаного пального здорожчав майже на 1 гривню.
Така ситуація не могла залишитися поза увагою Антимонопольного комітету України, оскільки таке здорожчання в роздрібній мережі може бути зумовлене не тільки об’єктивними факторами, що впливають на ціноутворення, а й бути наслідком вчинення учасниками ринку порушень законодавства про захист економічної конкуренції.
З метою перевірки відповідності цінової ситуації на ринку вимогам законодавства про захист економічної конкуренції, Комітетом вже розпочато відповідне дослідження.
У разі виявлення в діях учасників ринку антиконкурентних узгоджених дій або зловживань монопольним (домінуючим) становищем до порушників будуть застосовані передбачені законодавством санкції.
Нагадаємо, що за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, а також у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем, Законом України «Про захист економічної конкуренції» передбачено накладення штрафу у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання за рік, що передував року накладення штрафу.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Otnositelno-povysheniya-cen-na-szhizhennyj-gaz-v-kachestve-motornogo-topliva

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!