Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Щодо зміни системи розкриття інформації на ринку ЦП

July 7, 2016

НКЦПФР закінчує розробку проекту закону, який комплексно та системно врегулює питання розкриття інформації на ринку цінних паперів.
Цим законопроектом в національне законодавство імплементуються норми євродирективи Transparency Directive (Директива ЄС щодо гармонізації вимог до прозорості інформації про емітентів) та суміжних актів ЄС.
В даному законопроекті якісно розширюється перелік інформації, і до звичайних форм регулярної та особливої інформації додається поширені в міжнародній практиці Звіт про корпоративне управління та Звіт керівництва, що містить аналіз розвитку бізнесу. Інформацію про власників публічних компаній пропонується розкривати більш поглиблено – інвестори повинні знати не лише формального кінцевого бенефіціара, а й всіх осіб, які впливають на прийняття рішень органами товариства та відповідно впливають на бізнес.
Комісія має намір запропонувати в своєму законопроекті розкриття інформації через акредитовані Інтернет-сайти, які працюють за принципом інформаційних агенцій, та сервіси підписки, які надаватимуть можливість підписатися на повідомлення певного емітента.
Регулятор підтримує пропозиції учасників ринку, емітентів щодо скасування публікації звітів в друкованих виданнях, зокрема, які містяться в зареєстрованому у Верховній Раді України законопроекті № 4805, але таке скасування повинно відбуватись лише разом із запровадженням низки дублюючих каналів, окрім розміщення в Загальнодоступній базі даних.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Otnositelno-izmeneniya-sistemy-raskrytiya-informacii-na-rynke-CB.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!