Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Cкасовано необхідність надання оригіналу міжнародного ветеринарного сертифікату при вивантаженні контейнерів з суден

September 25, 2015

В результаті спільної роботи Міністерства інфраструктури та Міністерства аграрної політики і продовольства скасовано необхідність надання оригіналу міжнародного ветеринарного сертифікату під час заходу суден у морські порти. Відповідне положення Закону України «Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів» (п.3 статті 55) вступило в силу 20 вересня цього року.

Згідно з новими вимогами, Міністерство аграрної політики не заперечує щодо розвантаження із суден товарів, що переміщуються в контейнерах, за умови пред'явлення міжнародного ветеринарного сертифікату в електронному вигляді. У разі використання в морському порту Інформаційної системи портового співтовариства копія міжнародного ветеринарного сертифікату може подаватися в електронному вигляді. Раніше у морських портах інспектори Державної ветеринарної та фітосанітарної служби вимагали надання оригіналів міжнародних ветеринарних сертифікатів на момент вивантаження товарів у контейнерах з борту судна. Зазначений документ направлявся вантажоодержувачу поштою і не завжди прибував на момент заходу судна. Такі вимоги приводили до істотної затримки суден і додаткових втрат з боку перевізників, операторів терміналів і адміністрації порту.

Прес-служба Міністерства інфраструктури

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Ckasovano-neobxidnist-nadannya-originalu-mizhnarodnogo-veterinarnogo-sertifikatu-pri-vivantazhenni-kontejneriv-z-suden-9817

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!