Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відкрито шлях для інвестицій у зону відчуження

July 15, 2016

Верховна Рада України розглянула в другому читанні та прийняла в цілому доопрацьований законопроект № 4437 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань правового режиму території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи».
Ухвалений Закон допоможе вирішити у зоні відчуження питання розпорядження землями державної власності, врегулювати містобудівну діяльність та видачу дозволів на спецкористування водних об’єктів та на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.
Низку інвесторів цікавить будівництво сонячних електростанції у зоні відчуження. Головною перешкодою до цього часу була саме відсутність прав розпорядження землею на цих територіях. Цей пункт врахований у даному Законі. Парламент, ухваливши цей Закон, відкрив для інвесторів шлях до України.
Нагадуємо, що Президентом України було підписано Указ про створення на території зони відчуження Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.
Президент відповідним указом створив Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник у двох районах Київської області загальною площею 227 тис. га. Указ набуде чинності саме з дня вступу в силу цього Закону, який регулює питання про відведення земельних ділянок зон відчуження і відселення.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Otkryt-put-dlya-investicij-v-zonu-otchuzhdeniya

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!