Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відмова прийняти платіж електронною карткою карається штрафом

April 16, 2013

Національний банк України нагадав деякі правила здійснення електронних розрахунків.
Так, пояснюється, що суб`єкти господарювання зобов`язані забезпечувати можливість здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням електронних платіжних засобів (далі – ЕПЗ). 
Контроль за дотриманням суб’єктами господарювання вимог щодо здійснення розрахунків із використанням ЕПЗ здійснює ДПС, а за забезпеченням захисту прав держателів ЕПЗ на здійснення зазначених розрахунків слідкує спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів (Держспоживінспекція). 
НБУ також нагадав про відповідальність за недотримання установлених законодавством вимог забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням ЕПЗ (ст. 16315 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Також, згідно ч. 2 ст. 17 Закону «Про захист прав споживачів» продавцямзабороняється обмежувати покупців у праві користуватися електронними ЕПЗ, якщо відповідно до законодавства продавець (виконавець) зобов`язаний приймати їх до сплати. За порушення цієї норми передбачено відповідальність у вигляді штрафуу розмірі 500 неоподаткованих мінімальних доходів громадян (тобто 8500 грн.).

Лист НБУ від 05.03.13 р. № 25-313/2725.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!