Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Не забудьте скласти звіт до ФСС з ТВП. Порада від експерта редакції!

January 18, 2017

Наумов Сергей Михайлович

Настав термін подачі звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, за 2016 рік.
Відповідно до п. 2 та 8 ч. 2 ст. 15 Закону від 23.09.99 р. № 1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та п. 3.1, 4.1 Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затвердженого постановою правління ФСС з ТВП від 18.01.11 р. за № 4 (далі – Порядок № 4), страхувальники зобов’язані формувати та подавати до органів Фонду звітність щодо коштів загальнообов’язкового державного соцстрахування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням.
Згідно з додатком 1 до Порядку № 4 Звіт по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, подається за формою Ф4-ФСС з ТВП до робочого органу ФСС з ТВП за місцем обліку.
Страхувальники зобов’язані складати та подавати звіт не пізніше 20-го числа наступного за звітним періодом місяця, тобто за 2016 рік – до 20.01.17 р. (включно).
За неподання або несвоєчасне подання встановленої звітності передбачена адміністративна відповідальність.
Так, ст. 1655 КУпАП передбачено, що неподання або несвоєчасне подання встановленої звітності посадовими особами підприємств, установ, організацій, фізичними особами, які використовують найману працю, тягне за собою накладення штрафу від 8 до 15 НМДГ (від 136 до 255 грн.). Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з правопорушень, зазначених у ч. 1 цієї статті, тягнуть за собою накладення штрафу від 10 до 20 НМДГ.

Наумов Сергій,
головний редактор
журналу «БАЛАНС-АГРО»

Знайшли для себе корисну інформацію?
Хочете отримувати її постійно? Передплатіть журнал "БАЛАНС-АГРО"

[p2650]

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!