Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Звітність з єдиного внеску для ФОП не пізніше 9 лютого 2017 року

January 30, 2017

Платники зобов’язані подавати звітність з єдиного внеску за основним місцем обліку платника єдиного внеску у строки, порядку та за формою, визначені законодавством (пункт 4 частини другої статті 6 Закону України від 08.07.2010 № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування») (далі - Закон № 2464).
Відзначимо, що платниками єдиного внеску, зокрема, є фізичні особи-підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування.
Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску згідно з додатком 5 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – Звіт) до органу доходів і зборів подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника за місцем взяття на облік в один із таких способів:
- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації ЕЦП відповідальних осіб;
- на паперових носіях;
- на паперових носіях разом з електронною формою на електронних носіях інформації;
- надсилання з повідомленням про вручення та з описом вкладення.
Форми та строки подання Звіту фізичними особами-підприємцями, у тому числі, які обрали спрощену систему оподаткування, передбачено розділом III Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435 (далі – Порядок).
Так, такі особи формують та подають до контролюючих органів Звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, що настає за звітним періодом. Звітним періодом є календарний рік. Звіт подається за формою №5 згідно з додатком 5 до цього Порядку із зазначенням типу форми «початкова».
Граничний термін подання Звіту за 2016 рік – 9 лютого 2017 року.
Фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, формують та подають самі за себе до контролюючих органів Звіт згідно з таблицею 2 додатка 5 до Порядку.
Пунктом 10 розділу IV Порядку передбачено, що фізичні особи-підприємці, що перебувають на загальній системі оподаткування самі за себе формують та подають до контролюючих органів Звіт згідно з таблицею 1 додатка 5 до Порядку.
Фізичні особи-підприємці, які протягом звітного року змінювали систему оподаткування, формують та подають до контролюючих органів Звіт з наявним титульним аркушем, який включає дві таблиці: таблицю 1 та таблицю 2 додатка 5 до Порядку.
Зауважимо, що відповідальним за правильність та достовірність заповнення Звіту є страхувальник. Звіт складений з порушенням, вважається таким, що не подавався.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Otchetnost-po-edinomu-vznosu-dlya-FLP.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!