Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Звіт про використання доходів неприбуткової організації: порядок заповнення

February 2, 2017

Форма Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації, затверджена наказом Мінфіну від 17.06.16 р. № 553 (далі – Звіт), передбачає, зокрема заповнення лише тих показників, які відображають особливості діяльності неприбуткової організації в залежності від закону, що регулює діяльність відповідної неприбуткової організації.
У рядках 1.1 - 1.16 частини І Звіту відображаються доходи, одержані неприбутковими організаціями, а у рядках 2.1 - 2.6 Звіту – суми видатків.
У рядку 1.15 Звіту відображається загальна сума отриманих неприбутковою організацією безоплатних надходжень або надходжень у вигляді безповоротної фінансової допомоги чи добровільних пожертвувань, з яких:
- у рядку 1.15.1 – благодійна допомога;
- у рядку 1.15.2 ГД відображається гуманітарна допомога, яка дорівнює сумарному значенню графи 9 розд. 2 додатка ГД до Звіту № 553;
- у рядку 1.15.3 – суми коштів або вартість товарів, робіт, послуг за переліком, що визначається Кабінетом Міністрів України, які добровільно перераховані (передані) неприбутковій організації згідно з абзацом другим п. 33 підрозд. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу (далі – ПК).
Аналогічно відображаються видатки неприбуткової організації щодо використаних безоплатних надходжень або надходжень у вигляді безповоротної фінансової допомоги чи добровільних пожертвувань (рядок 2.6 та рядки 2.6.1, 2.6.2 ГД, 2.6.3 Звіту відповідно).
При цьому до рядка 2.6.2 ГД Звіту переноситься сумарне значення графи 8 розд. 3 додатка ГД до Звіту.
Рядок 1.16 Звіту передбачений для відображення інших доходів, які не включені до рядків 1.1 – 1.15 Звіту.
Рядки 3 - 6 другої частині Звіту заповнюються лише неприбутковими організаціями, які недотримались вимог, визначених п. 133.4 ПК.
Додаток ГД до Звіту подається неприбутковими організаціями в обов’язковому порядку при здійсненні операцій з гуманітарною допомогою.
Водночас зазначаємо, що кожний конкретний випадок щодо відображення доходів і витрат у Звіті, який стосується особливостей діяльності неприбуткової організації в залежності від закону, що регулює діяльність відповідної неприбуткової організації, потребує аналізу договорів та первинних документів, тому для отримання більш детальної відповіді пропонуємо Вам звернутись за податковою консультацією в усній формі до контролюючого органу за місцем податкової адреси, або у письмовій чи електронній формі для отримання індивідуальної податкової консультацій з наданням усіх наявних копій документів.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kakov-poryadok-zapolneniya-Otcheta-ob-ispolzovanii-doxodov-nepribylnoj-organizacii.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!