Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Звіт неприбутківців за новою формою: коли подавати

September 5, 2016

З 2 серпня 2016 року почав діяти наказ Міністерства фінансів України від 17.06.2016 р. № 553, яким затверджена нова форма Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації (далі – Звіт).
Зауважимо, що неприбуткові організації, які відповідають вимогам пп.133.4.1 ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ, подають Звіт за базовий звітний (податковий) рік протягом 60 календарних днів після закінчення року. Отож, неприбуткові організації повинні подати Звіт за 2016 рік за новою формою у період з 1 січня по 1 березня 2017 року.
Неприбуткові організації, що порушили протягом звітного року вимоги, встановлені пп.133.4.1 ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ, повинні подати до контролюючого органу Звіт за період з початку року по останній день місяця, в якому сталося порушення, протягом 20 календарних днів після закінчення місяця. У Звіті необхідно розрахувати зобов’язання з податку на прибуток за ставкою 18% виходячи із суми нецільового використання коштів.
Також неприбуткові організації, які припустилися помилок, можуть з серпня 2016 року подавати за новою формою уточнюючий Звіт, за допомогою якого можна самостійно виправити помилки минулих звітних періодів.

Відділ організації роботи
Головного управління ДФС у Тернопільській області 

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Otchet-nepribylshhikov-po-novoj-forme-kogda-predstavlyat.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!