Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Особливості обліку великих платників податку

October 28, 2013

Відповідно до ПК великим платником податків є юридична особа, у якої обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні 4 послідовні податкові (звітні) квартали перевищує 500 млн. грн. або загальна сума сплачених до Державного бюджету податків за платежами, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, за такий самий період перевищує 12 млн. грн.
Відбір платників податків для включення до Реєстру великих платників податків (далі – Реєстр) на наступний календарний рік здійснюється на підставі аналізу інформації про сумарні обсяги доходів від усіх видів діяльності платника податків за ІІ півріччя попереднього року та І півріччя поточного року та суми сплачених до Державного бюджету податків у ІІ півріччі попереднього року та І півріччі поточного року.
У разі отримання платником податків повідомлення про його включення/невключення до Реєстру він повинен не пізніше 15 листопада поточного року подати до вказаного у такому повідомленні контролюючому органу за новим місцем обліку заяву за формою № 1-ОПП про взяття на облік з початку календарного року, на який сформовано Реєстр.
При цьому, якщо великі платники податків самостійно не стали на облік в такому контролюючому органі, Міндоходів має право приймати рішення про зміну основного місця обліку та переведення їх на облік у Міжрегіональне управління Міндоходів - Центральний офіс з обслуговування великих платників податків.

Лист Міндоходів від 01.10.13 р. № 12363/6/99-99-18-06-05-15.


Новини за темою:

Рада спростила процедуру обліку та реєстрації платників податків

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!